Haartransplantasjon Tom Hugo Hermansen

Tom Hugo Hermansen

Musiker och låtskrivare i bl.a. Keiino

- Det har blivit enklare att få till det som jag vill och jag har fått större möjligheter att styla håret som jag vill och det tar kortare tid på morgonen!

Les mer

Jag genomgick behandlingen i december 2020 och är väldigt nöjd med resultatet.

I ett utgångsläge var jag lite osäker på om jag ville göra något åt vikarna. Men de hade växt till en punkt där jag kände att jag antingen måste ta bort håret helt eller fylla på lite för att kunna styla det som jag ville. En kompis har genomgått hårtransplantation i Turkiet och jag var osäker på om jag också måste åka utomlands. Men så googlade jag och hittade att Masterkliniken erbjuder detta i Norge. Jag bokade ett möte med Sten Thure vid kliniken, som förklarade noggrant och utförligt vilka mina möjligheter var och jag kände mig väldigt väl omhändertagen.

Sten var bra på att berätta vad de kunde göra, vad jag måste göra efter behandlingen och vad jag kunde förvänta mig av resultatet. För min del var inte önskemålet att få en hårlinje som en 22-åring. Mitt håravfall har ökat gradvis från mitten av tjugoårsåldern, men det har lyckligtvis gått sakta. Jag har haft en frisyr som var anpassad till det att ha lite vikar, men vid en tidpunkt började det att se lite tunt ut.

Jag är väldigt glad för att jag tog steget när jag gjorde. Själva behandlingen gick klanderfritt och jag kände inte någon särskild smärta. Jag låg nog bara där och tittade upp i taket och pratade om ditt och datt med den trevlige läkaren.

Den bästa känslan är att jag inte längre måste ta hänsyn till väder och vind för att vara säker på att frisyren ser ok ut när jag är på en fotografering eller en TV-inspelning. Det har blivit enklare att få till det som jag vill och jag har fått större möjligheter att styla håret som jag vill och det tar kortare tid på morgonen!

För en del fungerar det att «raka» sig, men för mig är det att ha en stylad frisyr en del av min identitet, som jag inte är redo att ge avkall på. Det tror jag många andra även känner av och jag tycker att alla borde få kunskap om vilka möjligheter man har om man inte vill låta naturen ha sin gång. Jag tror många var lite rädda innan för att bli mobbade för att vilja fixa till det yttre. I dag är det lyckligtvis inte så. Jag har i alla fall aldrig fått någon negativ återkoppling när jag har berättat om min hårtransplantation. De flesta tycker att det är väldigt spännande att höra om behandlingen.

Behandlingen har utförts utan att vare sig raka eller klippa Tom Hugo.

Kostnadsfri och icke-bindande konsultation

Hos oss får du en kostnadsfri konsultation innan du eventuellt bestämmer dig för att göra något åt ditt håravfall.