Masterklinikken Estetisk

Vad är viktigt för ett estetiskt bästa möjliga resultat av hårtransplantation?

Arkitektens jobb är definitivt mer komplext och mycket dyrare. Skillnaden är att vårt designjobb följer dig 24/7 resten av livet och det kan inte bytas ut eller säljas på finn.no (Norges motsvarighet till Blocket) om du inte skulle vara nöjd.

Estetisk erfarenhetskunskap

Hur rak din hårlinje är av naturen, hur ditt hår faller naturligt, din hårtyp, hårsäckarnas riktning och antal hårsäckar – det är mycket som skall klaffa för ett gott resultat. Det är klinikens ansvar att säkerställa att läkarna som genomför hårtransplantationen, har intresse för den estetiska delen av yrkesområdet och har utvecklat den estetiska kompetensen i överensstämmelse med den medicinska.

Bra medicinskt hantverk är inte tillräckligt

Detta är en viktig anledning till att vi väljer läkare som även är estetiker. Medicinsk bakgrund och CV skall givetvis vara av högsta kvalitet. Det är en självklarhet. Därefter kommer erfarenhet. Läkare som är specialister på håravfall, kan bli mycket duktiga med gedigen erfarenhet. Alla våra läkare har genomfört över 5 000 hårtransplantationer under sin karriär.

Det säkerställer ett högkvalitativt utförande av det medicinska hantverket. Men utöver medicinsk kompetens och gedigen och lång erfarenhet, måste läkaren ha extremt god blick för det estetiska. Det finns superduktiga arkitekter som kan sin matematik. Det innebär inte att de alltid har känsla för linjer, proportioner och estetik. Det är bara att gå ut på gatorna och titta på hus och byggnader. Estetisk kvalitet varierar, även om huset kan vara solitt och välbyggt.

Vi kräver estetisk tilläggskompetens

Detsamma gäller för våra läkare. En läkare måste ha talang och en grundläggande förståelse för huvudets estetik, för hårlinjens naturliga form och utformning och för vad som kommer att se bäst ut på varje enskild person. Våra läkare är fotografer och konstintresserade. Det är inte en slump. Och det är helt medvetet att vi värderar konstförståelse som ett starkt extra kort.

Vi tar oss god tid för en noggrann och utförlig undersökning och ett samtal med dig i vår konsultation. Konsten att designa din perfekta hårlinje är en viktig del av mötet, för att vi vet att du skall leva med det estetiska hela livet.

Kostnadsfri och icke-bindande konsultation

Hos oss får du en kostnadsfri konsultation innan du eventuellt bestämmer dig för att göra något åt ditt håravfall.