Masterklinikken Kompetanse

Säker och välbeprövad metod

Masterkliniken använder sig av den senaste och mest avancerade metoden för behandling av håravfall. Metoden är säker, exakt och har visat mycket goda resultat.

Väldokumenterade resultat

Denna metod används för rekonstruktion av ögonbryn, skägg och ansiktsområden som sätter extra stora krav på noggrannhet och kvalitet för ett naturligt resultat. Hårtransplantationsmetoden är beprövad, väldokumenterad över tid och ger ett naturligt och varaktigt resultat.

Masterklinikken Foer Behandling

Varken rakning eller klippning krävs


Våra läkare har specialiserat sig på att utföra stora hårtransplantationsbehandlingar utan att kunden behöver raka eller klippa sig. Vi utför dessa hårtransplantationer med över 3 000 hårstrån på upp till 5 timmar.

I det området där vi transplanterar in hårsäcken har vi möjlighet att styla och täcka över, eftersom det kan uppstå en svag rodnad under de kommande dagarna i behandlingsområdet. Du kan se bilder längst ned på denna sida hur det kan se ut efter en behandling.

Det resultat vi uppnår med en hårtransplantation, där kunden inte behöver raka eller klippa sig, är exakt densamma som när kunden väljer att raka eller klippa sig. Kvalitetskontrollen av de hårsäckar som extraheras utförs på samma sätt, med hjälp av mikroskop. Vi ger kunden samma behandlingsgaranti även när kunden inte behöver rakas eller klippas.

Samtliga av våra referenskunder har genomgått hårtransplantationsbehandlingen utan att behöva raka eller klippa sig.

 • «Vi utför behandlingar 363 dagar om året»
Masterklinikken Velkommen

Välkommen till oss

Steg-för-steg

Vi erbjuder alla våra kunder kostnadsfri parkering. Ingång sker via huvudentrén och ni tas emot i receptionen. 

Masterklinikken Viker Haar

Steg 1 – önskemål om att få håret tillbaka

Ditt önskemål

Kunden på bilden vill behandla höga vikar och få ny hårlinje. De som kommer till oss, har ett önskemål om att återfå spegelbilden av den "look" och det hår de tidigare har haft.

Hos oss initieras din målsättning med en konsultation och en yrkesmässig utvärdering av dina möjligheter. Vi berättar vad du kan förvänta dig av resultatet.

Masterklinikken Forberedelse

Steg 2 – Vi tecknar din hårlinje

Det estetiska

Att rita upp din naturliga hårlinje är en konst som kräver lång erfarenhet. Hårlinjen anpassas till din ålder och huvudform. Läkarens erfarenhet med att återskapa symmetri och ombesörja och tillvarata det estetiska är avgörande för resultatet. Det kommer inte att vara uppenbart för omvärlden att du transplanterat hårsäckar, och din nya hårlinje kommer kommer på ett natruligt sätt att återspegla den hårlinje du hade från början.

Masterklinikken Foer Behandling

Steg 3 – Vi rekommenderar – du godkänner

Trygghet

Vi ger dig den bästa rådgivningen utifrån våra läkares erfarenhet -  men givetvis är det är du som har det sista ordet.

Masterklinikken Nonshave

Steg 4 – Extrahering av hårsäckar

Första delen av behandlingen

I första delen av behandlingen extraherar och plockar vi ut hårsäckar. Hårsäckarna tas från det översta hudlagret. Det är smärtfritt och det kommer inte att vara synlig i det behandlade området. Du behåller en naturlig fyllighet och volym på baksidan av huvudet.

Masterklinikken Oslo

Steg 5 – Paus och lunch

Din komfort

I pausen kommer vi att servera dig lunch. Här kan du äta, koppla av, se på TV, och läsa dagsaktuella tidningar m.m.

Masterklinikken Erfarne Leger

Steg 6 – Hårsäckarna transplanteras in

Andra delen av behandlingen

I andra och sista delen av behandlingen transplanterar vi in hårsäckarna. Hårsäcken transplanteras in med hjälp av en implanterpenna i det översta hudlagret, i samma riktning och vinkel som det var innan du började tappa håret. Din hud är elastisk, så inga ärr bildas i området där hårsäckarna transplanteras in. Vi omplacerar hårsäckarna skonsamt och utan kirurgi.

Masterklinikken Etter Behandling

Steg 7 – Efter behandling

Diskret

När du går ut genom dörren efter behandlingen kommer du att se ut precis som du gjorde när du anlände. Det är inte möjligt för andra att se att vi har extraherat och plockat ut hårsäckar. Detta är endast möjligt för att vi utför behandlingen utan att raka ditt hår.

I området där vi transplanterar in hårsäcken kan vi styla och täcka över, så att vi döljer den svagt synliga rodnaden som kommer att uppstå i det behandlade området under några dagar.

Keps kan användas dagarna efter behandlingen har utförts.

Masterklinikken Etter Behandling Viker Nonshave

Steg 8 – Känslan av välbefinnande

Service

Våra kunder reser hem med en förväntansfull känsla av välbefinnande. Du kan se fram emot att få ditt hår tillbaka.

Malin Wihlborg kommer aktivt att följa upp dig efter behandlingen.

Längre ned på sidan kan du se en video som illustrerar hur vi utför behandlingen utan att kunden behöver raka eller klippa sig.

Presentasjon Ferdigbehandlet

Snabbt och effektivt

Hela behandlingen tar cirka fyra till fem timmar.

Masterklinikken Faglig Vurdering

Naturligt och varaktigt

De transplanterade håret kommer att producera hår hela livet ut, eftersom givarområdet är resistent mot skallighet.

Nöjda kunder
Masterklinikken Jesper Malm

Resultat inom ett år

Implanterat hår kommer gradvis att växa fram och efter 9–12 månader täcka området som har behandlats.

SE FÖRVANDLINGEN

FÖRE OCH EFTER

Frontviker 2
Frontviker 1
2021 11 23 Klaus Etter
2018 06 02 09.14.35 Klaus Foer
2022 04 12 Maane Etter
2020 10 26 Maane Foer

Hur mycket kostar en hårtransplantation?

Priser för hårtransplantation

Stor behandling kr 50 000 - 83 000 inkl. mva
Liten behandling kr 15 000 - 35 000 inkl. mva

Stor behandling

Priset beror på omfattningen och antalet hårstrån som ska transplanteras.

Liten behandling

Mindre behandling är små hårtransplantationer vid ex skärsår, operationsärr och strålskador.

 

Masterklinikken Raadgivning

En investering i välbefinnande

Du investerar i din identitet. Avkastningen är välbefinnande. Resultatet varar livet ut. Vårt pris för en hårtransplantationsbehandling beror på omfattning och antal hårstrån som skall transplanteras.

Fast pris på förhand

Vi erbjuder dig ett fast pris på förhand och utvärderar om hårtransplantationen möter dina förutsättningar och behov. Du får veta exakt vad behandlingen kostar innan du bestämmer dig

Masterklinikken Konsultasjon Sten

Finansiering

Vi erbjuder ränte- och avdragsfri finansiering. Du kan välja finansiering för hela eller delar av behandlingspriset.

Fråga oss om finansiering när du ringer eller när du kommer till oss för konsultation. Vi erbjuder olika finansieringslösningar.

Masterklinikken Trygg Haartransplantasjon

Vår nöjdhetsgaranti är din trygghet

Det är vårt erfarna läkarteam som utför de yrkesmässiga utvärderingarna av varje enskild kund och som godkänner behandling.

När vårt läkarteam har godkänt en person för behandling, inkluderar teamets utvärdering en behandlingsgaranti för dig. Vi garanterar att 90 procent av transplanterat hår växer ut igen. Vår nöjdhetsgaranti innebär att du får ny kostnadsfri behandling om mindre än 90 procent av transplanterat hår växer ut.

Videon illustrerar hur hårtransplantation utförs utan att kunden behöver raka eller klippa sig.

Masterklinikken Stenthure

Välkommen till ett kostnadsfritt och icke-bindande konsultation

Jag har 25 års erfarenhet inom detta yrkesområde och har själv genomgått behandlingen, och har utfört omkring 15 000 konsultationer med män och kvinnor som önskat en icke-bindande utvärdering av sina möjligheter att få sitt hår tillbaka. 

Kontakta mig gärna på tel: 073-512 12 14 eller lämna ditt telefonnummer här, så kontaktar jag dig.

Önskar mer information
Önskar boka konsultation

Frågor och svar

 • Vad innebär kundnöjdhetsgaranti för ett gott resultat av hårtransplantationen?

  Kundnöjdhetsgaranti för hårtransplantation innebär att Masterklinikken garanterar att 90 procent av transplanterat hår växer ut igen. Kundnöjdhetsgarantin innebär att du får ny, kostnadsfri behandling om mindre än 90 procent av transplanterat hår växer ut.

  Grundstenen för att erbjuda kundnöjdhetsgaranti är vårt läkarteams utvärderingar, baserade på erfarenhet och yrkeskunskap, gällande varje enskild kund. När vårt läkarteam har godkänt en kund för behandling, träder kundnöjdhetsgarantin i kraft. Kundnöjdhetsgarantin förpliktigar Masterklinikken och är en del av avtalet som vi ingår.

 • Måste jag genomgå en konsultation för att bli utvärderad för en hårtransplantation?

  Ja, en konsultation är viktig för att Masterklinikken skall kunna utvärdera huruvida en hårtransplantation är rätt behandling för just dig. Kom ihåg att vi även kan genomföra en konsultation med dig digitalt i ett Teams-möte. Du kan även skicka oss bilder och så berättar vi för dig exakt vad vi vill ha och hur vi vill ha bilderna, innan vi träffas på Teams.

  Vi vet att många gruvar sig för att ta kontakt med håravfallsexperter och kan tycka att det är obekvämt att göra en analys och utvärdering gällande håravfall.

  Det finns det ingen orsak til. Vi som arbetar vid Masterklinikken har själva gjort hårtransplantation, så vi pratar av egen erfarenhet och utifrån vår yrkesmässiga utgångspunkt under många år vid Masterklinikken och utifrån tidigare arbete inom detta yrkesområde. Vi pratar med väldigt många om detta varje dag.

  Sten Thure Eriksen vid Masterklinikken är chef över det mest erfarna teamet i Norge för hårtransplantation vid håravfall. Sten Thure Eriksen och hans team vid Masterklinikken har genomfört närmare  8 000 behandlingar och har mer än 26 års samlad yrkeserfarenhet inom behandling av håravfall.

  – En ordentlig utvärdering av ett givarområde är viktigt och gör att vi ger våra kunder korrekta råd om hårlinjer och hårtransplantation. Vi förstår väldigt väl att rätt behandling är viktig för kunden, för vi har ju gjort detta själva, säger Sten Thure Eriksen, som är f.d. frisör och har genomfört 15 000 konsultationer om håravfall genom åren.

 • Vad är ett donatorområde och vilken betydelse har det för en hårtransplantation?

  Ditt donatorområde är det område där vi extraherar och plockar ut hår som vi sedan omplacerar till det område där du saknar hår. Det är ditt donatorområde som bestämmer hur många hår vi kan extrahera och omplacera i en hårtransplantation-behandling. Här har vi dessvärre ingen trollstav.

  Om du har tjockt hår, så är det större chans att optimalt fylla i hår där du har håravfall. Om du genomgår behandlingen för tidigt, finns det större risk att du måste fylla i hår i efterhand. Vi har uppmanat många män i tidiga 20-årsåldern att hellre vänta med behandling. Givarområdet är dessvärre inte outsinligt.

 • Kommer det att synas att man har extraherat och plockat ut hårsäckar i donatorområdet?

  Nej, det kommer inte att synas i donatorområdet att vi har extraherat och plockat ut hårsäckar. Hårets fyllighet i detta område upprätthålls.

  I andra och sista delen av hårtransplantation-processen transplanterar vi in hårsäckarna igen. Hårsäcken transplanteras in med hjälp av en IMPLANTERINGS-penna i översta hudlagret och i samma riktning och vinkel som innan du tappade håret. Din hud är elastisk, så det bildas inga ärr i området där hårsäckarna transplanteras in. Vi omplacerar hårsäckarna skonsamt och utan kirurgi.

 • Hur ser jag ut alldeles efter hårtransplantationen?

  Alldeles efter hårtransplantationen kommer det att uppstå lite hudrodnad och vara lite ömt där vi har satt in nya hår. Men, vi stylar ditt hår och säkerställer att det utförs väl för att du skall få en lyckad hårtransplantation.

  En del väljer att ta ledigt resten av dagen efter hårtransplantationsbehandlingen och de flesta uppger att de behöver ledigt för att låta det hela sjunka in när det gäller att de nu har tagit detta steg och gjort något för sitt eget välbefinnande. En del tar ledigt hela behandlingsdagen för att de är lite osäkra på om andra kommer att märka att de har genomgått en behandling. Andra går direkt till jobbet och tycker att det är helt ok.

 • Vad måste jag göra själv alldeles efter hårtransplantationen?

  Du får vägledning och alla råd du behöver för att veta exakt vad du skall göra. Du får information om försiktighetsåtgärder kring håret och hur du kan återfukta hårets och hårbottnens behandlade område.

  Det är enkelt att följa upp själv och det går snabbt. Det är bara de första tre–fyra dagarna som det er viktigt för att skydda det behandlade området. 

 • Hur kommer jag att se ut 3, 6, 12 månader efter hårtransplantationen?

  Metoden som Masterklinikken använder för hårtransplantation, är idag så säker, exakt och bra, att resultatet blir naturligt och du kommer att känna igen «ditt gamla jag», såsom det var innan du tappade håret, inom ett år. Ditt nya hår kommer inte att vara lika fylligt som innan, men läkarens jobb är att få det att se lika fylligt ut.

  Resultatet av en hårtransplantation är avhängigt de förutsättningar som råder för varje enskild person. Du kan inte jämföra med någon annans resultat eller förvänta dig exakt samma resultat. Det blir som att säga till din träningsinstruktör att du vill att din kropp skall se likadan ut som någon annans. Alla har olika utgångsläge och olika förutsättningar.

  Gemensamt för alla som vi utvärderar, som aktuella för behandling, är att de kan förvänta sig ett naturligt och bra resultat. Vi säger ”Ja” till cirka 75 procent av dem som varit på konsultation hos oss. Det är baserat på en yrkesmässig utvärdering av den enskildes situation och historia.

  Rent allmänt, kan vi säga att du redan efter några veckor kommer att se antydan till det som kommer att växa ut. Efter tre månader kommer processen att vara igång och du kan föreställa dig hur håret kommer att bli när det är färdigutväxt. Efter 6 månader, ett halvår, kommer de flesta att kunna se hur det slutliga resultatet kommer att bli. Efter ett år ser du slutresultatet, när allt hår, oberoende av växtfaser, har växt ut igen.

 • Vad är viktigast, metoden för hårtransplantation eller läkarens kompetens?

  Metod och teknologi är först och främst läkarens verktyg och den metod vi använder hos Masterklinikken, är den säkraste, mest exakta metoden i världen idag.

  Men säker metod och ny teknologi kan aldrig ersätta läkarens hantverk. Läkaren du väljer är helt avgörande för resultatet av din behandling. 

  Det finns vare sig teknologi eller verktyg som kan extrahera och plocka ut hårsäckar så skonsamt och med så bra skydd och precision som en läkares erfarna hand. Vårt yrkesområde är ett estetiskt, medicinskt hantverk med mikrometerprecision, där det är läkarens erfarenhet och kompetens som är viktigast för slutresultatet.

  Varje hårsäck från givarområdet har en avgörande betydelse för den hårfyllighet som växer ut igen. Problemet uppstår när hårsäckar är naturligt böjda på huvudet. Dessa böjda hårsäckar i givarområdet är särskilt sköra och exponerade för att förstöras. Du har inte ett obegränsat antal hårsäckar och de växer aldrig ut igen. Verktyg som utvecklats med ny teknologi klarar inte detta själva, du måste helt enkelt vara en yrkesmässigt duktig läkare för att utföra jobbet med säker precision.

  Det blir som i andra branscher och hantverksområden. Det finns inte verktyg som kan kamouflera en icke yrkeskunnig snickares bristande erfarenhet, kompetens och blick för ett perfekt slutresultat.

 • Varför är estetisk kompetens viktig?

  I vår bransch kommer du dessvärre att hitta läkare som lutar sig mot att det är teknologin och verktyget som skall göra jobbet. För oss är teknologin endast ett hjälpmedel och det är en självklarhet att vi alltid använder den senaste och dokumenterat bästa teknologin.

  Med det allra viktigaste vi gör, är att välja de bästa läkarna med lång erfarenhet, dokumenterade färdigheter och en djup estetisk passion för yrkesområdet. Vi kompromissar aldrig när det gäller skyhöga kvalitetskrav på de läkare som genomför behandlingarna. Det bör inte du göra heller.

 • Vad påverkar ett gott resultat vid hårtransplantation?

  Ditt slutgiltiga resultat skall reflektera dina önskemål och förväntningar i kombination med våra yrkesmässiga utvärderingar av ditt utgångsläge. Din ålder, din hormonbalans och din hårväxt spelar roll.

  Vilken typ av håravfall du har och har haft samt hur ditt håravfall har utvecklats, säger mycket om det resultat som kan uppnås. Huvud- och ansiktsform påverkar även resultatet.

  Hårbottnens mottaglighet för nya hårsäckar och hårets tjocklek och karaktär i givarområdet – allt detta spelar in på resultatet. Dina  gener kommer även att ge en fingervisning om vad du själv kan förvänta dig. 

 • Vad är realistiskt att förvänta sig av resultatet efter en hårtransplantation?

  Vårt jobb är att ge dig så goda och realistiska förväntningar som möjligt. Och om vi på Masterklinikken utvärderar dina förutsättningar för hårtransplantation som goda, så får du en skriftlig kundnöjdhetsgaranti gällande att du kommer att få ditt eget hår tillbaka, och att du kommer att kunna se och se fram emot skillnaden när du ser din egen spegelbild – varje dag, för resten av livet.

  Exakt vad just du kan förvänta dig, har vi bäst möjlighet att berätta för dig när vi utvärderar din situation och ditt håravfall vid en konsultation.

  PS: Konsultationen för utvärdering av ditt håravfall är kostnadsfri och icke-bindande.

 • Kommer det att märkas att jag har genomgått en hårtransplantation?

  Nej. Med dagens säkra metod och yrkesmässiga och etiskt duktiga läkare kommer inte andra att kunna se att du har genomgått en hårtransplantation. Många får kommentarer som «så fin du ser ut» eller «har du klippt dig?», men utan att de nödvändigtvis lägger märke till att du har fått mer och fylligare hår.

  Dina närmaste kommer naturligt nog att se att du har fått mer hår, men de kommer i så fall att tycka att det ser naturligt ut. En yrkesmässigt och estetiskt välutförd hårtransplantation, kommer du att bidra till att du återvinner den spegelbild du hade innan, med hår i det område där du tappat hår. Det kommer att se helt naturlig ut, för att vi återskapar din naturliga hårlinje.

  De personer som känner dig väl, kommer självklart att kunna se att du har fått hår där du tidigare saknade hår, men vår erfarenhet är att alla uteslutande, upplever detta som en positiv erfarenhet, för att det ser naturligt ut. Du förändrar inte karaktär, du är densamma. Många känner att de får en lite yngre «look» och att de är mer sig själva som de var innan.

 • Vad avgör hur mycket hår jag får där jag saknar hår, med en hårtransplantation?

  Det är ditt donatorområde som bestämmer hur många hårpartier vi kan extrahera och plocka ut och omplacera vid en hårtransplantation. Här har vi dessvärre ingen trollstav. Om du har tjockt hår, så är det större chans att optimalt fylla i hår där du har håravfall. Om du genomgår behandlingen för tidigt, finns det större risk att du måste fylla i hår i efterhand.

  Vi har uppmanat många män i början av 20-åren att vänta lite med att genomföra en hårtransplantation. Donatorområdet är dessvärre inte outtömligt.

  Masterklinikken kommer att ge dig en yrkesmässig, grundlig utvärdering av just din individuella situation. Och vi kommer aldrig att rekommendera en ung man att genomföra en hårtransplantation, såvida vi inte anser att tidpunkten är rätt.

 • Jag har genomfört en hårtransplantation hos annan aktör och är missnöjd. Kan ni hjälpa mig?

  Med jämna mellanrum får vi besök av män som har genomfört en hårtransplantation som de inte är nöjda med.

  Många har valt en lågpris-klinik, inrikes eller utomlands, och en del har gjort sin behandling hos mer eller mindre oseriösa kliniker med låg kompetens och kortsiktiga motiv. Fem år senare kommer dessa unga män in genom dörren hos oss och vill genomgå en ny behandling. I enskilda fall kan vår kirurg och specialist göra ett återställande arbete.

  Vanligtvis är det dessvärre lite eller ingenting vi kan göra om givarområdet har använts i för tidig ålder och för tidigt i håravfallets första fas. Vi ser även exempel på dåligt utfört estetiskt hantverk, där ny hårlinje inte harmonierar med ansiktsformen.

  Det är sällan vi har möjlighet att justera upp skador från tidigare, misslyckade hårtransplantationer, men vi säger alltid ja till att göra en analys och utvärdering. Kontakta oss för ett icke bindande samtal.

 • Vad är hårtransplantation?

  Hårtransplantation är en säker och exakt metod som går ut på att vi först plockar ut hårsäckar i ett så kallat «donatorområde», som ofta är på bakhuvudet, där du har mycket hår. Vi plockar ut hårsäcksgrupperna, en och en, och transplanterar dem sedan till det område där du har tappat hår.

  Håret vi transplanterar kommer att följa din naturliga hårlinje. Det är inte bara mängden hårsäckar som har betydelse för slutresultatet, men även läkarens erfarenhet och estetiska kompetens är avgörande. Dessutom måste läkaren ha gedigen och omfattande kunskap om optimal extrahering, utplockning och placering av hårsäckarna för att du skall få ett bra slutresultat. Hårtransplantationen är ett hantverk och en precisionskonst som fordrar att utförande läkare har lång tjänstgöringstid och gedigen yrkeserfarenhet.

 • Hur lång tid tar en hårtransplantation?

  Hårtransplantationen tar cirka fyra timmar inklusive lunchpaus. Normalt anländer du till Masterklinikken kl. 9 på morgonen och är klar cirka kl. 13.

 • Är resultatet av en hårtransplantation permanent?

  Ja, resultatet av en hårtransplantation är permanent och varar livet ut. Därför är det viktigt att bestämma rätt tidpunkt för en hårtransplantation. Det gäller särskilt unga människor, där vi måste utvärdera om du kan utföra hårtransplantation nu eller om du bör vänta.

  Det är endast möjligt att utvärdera när vi kan träffa dig och titta på ditt hår och få insikt om just din individuella situation. Vi får regelbundet besök av unga män och vi ber dem komma tillbaka om ett år eller två. För en ung man med begynnande håravfall kan mycket hända under den tidsperioden.

 • Vad måste jag göra alldeles efter hårtransplantationen?

  De första tre–fyra dagarna efter behandling och hårtransplantation får du vägledning till försiktighetsåtgärder kring håret och hur du kan återfukta hårets och hårbottnens behandlade område. Det är enkelt, och det går snabbt, men det är viktigt att du följer några enkla råd.

  Tiden efter hårtransplantationen kommer håret att växa ut där vi har satt in hårsäckar. Fullt utväxt resultat kommer du först att se efter ett år, men du kommer likväl gradvis att se skillnad under tiden, från vecka till vecka och månad till månad. Många upplever faktiskt att de ser ny hårtillväxt efter mycket kort tid, några veckor eller månader. Då ser du redan konturerna av färdigt resultat. Detta är individuellt, men det finns goda möjligheter för att du redan efter ett par månader kommer att se hur resultatet blir när allt är färdigutväxt.

 • Kan jag få ersättning för kostnaderna för en hårtransplantation från det offentliga?

  Nej. Hårtransplantation är en behandling som du inte kan få ersättning för av sjukvården. Hårtransplantation räknas inte som en hälsobehandling som är nödvändig. För några kan det kännas orättvist, om självkänslan försämras mycket. Samtidigt är det enligt vår mening förståeligt. Människors önskemål om att få håret tillbaka och den spegelbild och den självbild de hade innan, det har vi stor respekt för.

  Men liv står inte på spel om du förlorar hår och vi stödjer synen på att personligt välbefinnande och önskemålet om att se bättre ut med fylligare hår där du har förlorat hår, inte är ett offentligt ansvar. Väldigt många lever lika bra som innan utan hår, eller med mindre hår. 

 • Hur kan jag veta när det är rätt tidpunkt för mig att genomföra en hårtransplantation?

  Rätt tidpunkt är ett viktigt element för att få bästa möjliga resultat av behandlingen. Många män i 20-årsåldern kommer till oss för en analys och utvärdering. De upplever begynnande håravfall och vill ha en analys och utvärdering gällande sina möjligheter. I många fall vill vi träffa dem igen för konsultation efter ett år eller två.

  Tidpunkten för hårtransplantation blir en totalutvärdering av varje enskild person. Våra utvärderingar är baserade på en kombination av kunskap, lång erfarenhet, din historia, hur länge ditt håravfall har varat och hur håravfallet ser ut. I detta gränssnitt kommer vi att ge dig en rekommendation för rätt tidpunkt.

 • Varför måste jag vara försiktig när det gäller att genomföra en hårtransplantation för tidigt?

  Unga män behöver specialistutvärdering för att bedöma rätt tidpunkt för hårtransplantation. Om du utför hårtransplantation för tidigt, riskerar du att förbruka donatorområdet för tidigt, i håravfallets första fas. Det kan vi inte göra något med, dessvärre, och det är alltid klokt att låta en seriös klinik utvärdera om tiden är inne för just dig eller om du bör vänta.

 • Gör en hårtransplantation ont?

  Nej. Du får bedövning och du kommer att känna väldigt lite. De flesta som genomför hårtransplantation vid Masterklinikken, omtalar det snarare som en spa-upplevelse. Vi vet att människors smärttröskel varierar enormt. För några är ett sprutstick ingenting, för andra upplevs det som ett trauma. Om din smärttröskel är låg, kommer du att bli positivt överraskad.

 • Är hårtransplantation en riskfylld behandling?

  Nej, hårtransplantation är en säker och exakt metod som är helt ofarlig. Men du måste alltid försäkra dig om att du väljer de duktigaste och mest erfarna, yrkeskunniga läkarna. Detta är ett estetiskt-medicinskt fackområde där läkarens kunskap om hårlinjens estetik är mycket viktig.

  Resultatet av hårtransplantation varar livet ut och många har blivit besvikna på grund av att de valt läkare som inte har yrkeserfarenhet eller som har erbjudit lågpris-behandling mot håravfall.