Presentasjon Venstre

Hårtransplantation historia

På 80-talet var det lätt att se vem som hade fått nytt hår. Det såg helt enkelt inte bra ut. Den utveckling som skett sedan dess, känns som en revolution. 

Dagens teknik är så extremt bra att de är omöjligt att se att man har genomgått en hårtransplantation och fått nytt hår.

2020-talet och helt naturligt utseende

International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) genomförde en undersökning år 2010, där man bad de medverkande peka ut den person som hade genomgått en hårtransplantation, i en serie med flera bilder av olika personer i två grupper med både kvinnor och män. En av personerna hade fått hårtransplantation, de andra tre var modeller i bägge grupperna. 65 procent av respondenterna lyckades inte identifiera den manliga personen med transplanterat hår. 85 procent lyckades inte identifiera den kvinnliga. Naturlig hårlinje och frånvaro av synliga hårsäckar («pluggar») gjorde det omöjligt för många att se.

I dag på 2020-talet finns det inte en enda god anledning till att leverera något annat än ett 100 procent naturligt och bra resultat för män som vill ha tillbaka sitt hår.

Ormarna i paradiset – hur är det då möjligt att misslyckas i dag?

Vi skulle tro att alla som väljer hårtransplantation år 2016, får ett resultat som är så bra att ingen kan se att de har genomgått en behandling. Så är det ändå inte. Många får resultat som på 80-talet. Det gäller inte vara kändisar, även om vi ser dem bäst då det förekommer i media. Många män går tysta omkring och bär på en skam för att de lät sig luras. Vi grämer oss å branschens vägnar och vi står upp för att Masterklinikken skall göra det vi kan för att höja branschens seriositet.

Välj trygghet, tänk långsiktigt

Förklaringen heter girighet, enligt ISHRS. Ormarna i paradiset består av oseriösa kliniker som poppar upp som giftiga svampar runt om i världen. Idéen om snabb intjäning, lättlurade fåfänga män och frånvaro av skrupler, ryggrad och integritet har skapat en marknad av girighet. I Turkiet är det tolv på dussinet av sådana kliniker, enligt ISHRS. En sak är att resultatet blir dåligt. Än värre är risken du tar för egen hälsa. Komplikationer kan ske, risken är din. Och lika snabbt som kliniken etablerades, kan den vara försvunnen när du kommer tillbaka för att klaga. Det är ditt ansvar att undersöka klinikens kompetens och erfarenhet, värdegrund och företagsetik.

50 procent rabatt kan snabbt bli dyrt. Och resultatet varar resten av livet!

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Vi kan hjälpa 75 procent av de män som kontaktar oss om håravfall.

Kostnadsfri och icke-bindande konsultation

Hos oss får du en kostnadsfri konsultation innan du eventuellt bestämmer dig för att göra något åt ditt håravfall.