Masterklinikken Portrett Sten Thure

Att trivas med sin egen spegelbild

– Varje dag pratar jag med män som ogillar det de ser i spegeln. Jag känner igen mig i känslan. Men inte för att det förändrar den grundläggande självkänslan.


Av Sten Thure Eriksen, Masterklinikken

Vi är de vi är på insidan och det finns ingen anledning att nedvärdera sig själv på grund av håravfall. Men för många av oss handlar det mer om en krypande känsla av otillfredsställdhet. Blanka områden som dyker upp. Spegelbilden som avslöjar. Vi får ett behov av att veta vad som händer och om vi kan göra något åt det. Är jag ärftligt disponerad för att bli flintskallig? Hur kommer mitt första håravfall utvecklas den kommande tiden? Det kan vara enklare för de som är mentalt förberedda på att bli flintskalliga, som sina fäder. Om du är den första i familjen som ser gradvis, fläckvis eller partiellt håravfall, så kan det kännas värre.

Nu är det lyckligtvis inte världens undergång att tappa hår. Många lever ett bra liv ändå. Men för de av oss som saknar den där ”innan”-bilden av vårt hår, har nu metoderna inom hårtransplantation kommit så långt att vi kan få ett naturligt resultat.

Den känslan

Vi kan givetvis inte lova dig ny självkänsla. Du förändrar inte karaktär med nytt hår. Men jag kan personligen lova dig att efter avslutad behandling går ut genom dörren hos oss med en boost för självförtroendet och med ett leende på munnen och lite rakare rygg. För när du ser att håret kommer tillbaka, så ser du samtidigt en igenkännande version av dig själv i spegeln, kanske även en lite yngre, en version som du saknat. Så var det för mig, och så är det för del flesta av våra kunder, varje dag.

Jag har själv genomgått en hårtransplantation.

Välkommen till oss för en kostnadsfri konsultation, så kan jag analysera och utvärdera just dina förutsättningar för att få ett gott resultat.

Kostnadsfri och icke-bindande konsultation

Hos oss får du en kostnadsfri konsultation innan du eventuellt bestämmer dig för att göra något åt ditt håravfall.